Online behandelen

Een online behandeling bestaat uit afspraken met de psycholoog middels beeldbellen, meestal in combinatie met online behandelmodules.

Voor de online behandelmodules werken we samen met Therapieland. Zij bieden kwalitatief hoogstaande behandelprogramma's die via een persoonlijk en beveiligd internetportaal geopend kunnen worden. Uit onderzoek is gebleken dat de combinatie van sessies met een psycholoog (via beeldbellen of op locatie) en het inzetten van de online behandelmodules heel effectief is.

De voordelen van online behandelen:

Flexibiliteit: gesprekken waar en wanneer jij wilt

Met een online behandeling spreek je jouw psycholoog vanuit het comfort van je eigen huis. Dat scheelt tijd. Ook is je psycholoog laagdrempelig bereikbaar wanneer jij dat nodig hebt. Jouw online behandeling wordt ondersteund door online behandelmodules. Zo kun je ook buiten de sessies om gemakkelijk met opdrachten aan de slag.

Kwaliteit: online behandelen werkt

Een online behandeling is net zo effectief als een behandeling op een fysieke locatie. Dit wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Daaruit blijkt dat er geen verschillen worden gevonden in effectiviteit tussen een behandeling online of op een fysieke locatie.

Authenticiteit: direct en persoonlijk contact

Met behulp van beeldbellen is de ontmoeting tussen jou en je psycholoog ook gewoon persoonlijk. Bovendien kan het gemakkelijker voor je zijn om wat meer open te zijn over je gevoelens en gedachten. Zo kom je sneller tot de kern en dat komt de behandeling ten goede.

Veelzijdigheid: online behandelen is een volwaardige behandelvorm

Iedere behandelmethode is ook online mogelijk. Daarnaast zijn alle cruciale elementen in jouw behandeling, zoals het opbouwen van een relatie, online net zo goed aanwezig. Met de online behandelmodules wordt bovendien het 'huiswerk' van je therapie opgeslagen, wat zorgt voor een mooi overzicht voor beide partijen.

Veiligheid: jouw privacy is gewaarborgd

We maken gebruik van online diensten die voldoen aan de veiligheidseisen, zodat jouw persoonsgegevens bij ons altijd veilig zijn.

Online behandelmodules

Voor de online behandelmodules werken we samen met Therapieland. Zij bieden kwalitatief hoogstaande behandelprogramma's die via een persoonlijk en beveiligd internetportaal geopend kunnen worden. Uit onderzoek blijkt dat de combinatie van sessies met een psycholoog (via beeldbellen of op een fysieke locatie) en het inzetten van deze behandelmodules (e-health) effectief is en de tevredenheid over de behandeling vergroot.

Samenwerking met Psychologenpraktijk Zevenbergen

Om het online behandelen verder te ontwikkelen slaan wij de handen ineen met Psychologenpraktijk Zevenbergen.