Tarieven en vergoedingen

Psychologiepraktijk C. van Leeuwen biedt behandelingen binnen de GGZ. Deze behandelingen worden meestal vergoed door de zorgverzekeraar.

Inhoudsopgave

Verzekerde zorg

De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) valt in het basispakket van de zorgverzekering.

Je dient dan door de huisarts doorverwezen te worden met een vermoeden van een 'DSM-5-stoornis'. DSM staat voor Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. In het Nederlands: Diagnostische en statistische handleiding voor geestelijke aandoeningen. Het is een classificatiesysteem voor psychische aandoeningen. Met een DSM-diagnose wordt je behandeling dus vergoed door je zorgverzekeraar.

Wel word je eigen risico aangesproken. In 2023 is het standaard eigen risico €385,-. Het kan zijn dat je een hoger eigen risico hebt afgesproken met je zorgverzekeraar.

Contracten met zorgverzekeraar


Voor 2023 hebben wij een contract met alle zorgverzekeraars. Wanneer je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar met wie wij een contract hebben, dan gaat de factuur direct naar de zorgverzekeraar en wordt de behandeling volledig vergoed.

Let op: Per juni of juli 2023 gaat er een verandering in de praktijk plaatsvinden. Deze verandering kan invloed hebben op uw vergoeding. Lees hier meer over deze verandering.

Tarief verzekerde zorg

De duur van een consult bepaalt het tarief. Wij gaan hierbij uit van de tijd die voor jou in de agenda wordt gepland. Ook als het consult in werkelijkheid iets langer of korter duurde.

Niet verzekerde zorg

De behandeling van sommige diagnoses, klachten en problemen wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit is het geval als er sprake is van aanpassingsproblemen (bijvoorbeeld na scheiding of verlies), rouwproblemen, relatieproblemen en studie- en werkproblemen. Ook wordt de behandeling niet vergoed in het geval van een burn-out, overspannenheid en psychologische coaching.

Voor deze behandelingen is dan ook geen verwijzing nodig van je huisarts. De rekening voor de geleverde zorg kun je dan ook niet indienen bij je zorgverzekeraar (behalve wanneer je hier aanvullend voor verzekerd bent). Relatietherapie kan wel vergoed worden door de verzekeraar als een van beide partners bijvoorbeeld een depressie of angststoornis heeft en als deze stoornis niet te behandelen is zonder eerst de relatieproblemen te behandelen.

Voor niet verzekerde zorg rekenen wij een tarief van €110,- voor een behandelsessie van 45 minuten. De eerste sessie duurt 60 minuten en hiervoor rekenen wij een tarief van €145,-. Deze tarieven zijn inclusief de tijd die wordt besteed aan de voorbereiding en administratie.

Afzeggingen en No-show


Wanneer je niet bij je afspraak aanwezig kunt zijn, laat dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren weten. Als je de afspraak te laat afzegt, of zonder bericht niet komt, dan worden de kosten van de gereserveerde tijd bij je in rekening gebracht. Wij rekenen hiervoor €75,-.

Wanneer je niet naar een afspraak bent gekomen, moet je zelf contact opnemen voor een nieuwe afspraak.

Direct en persoonlijk contact met onlinebehandeling